6.3.12

Μαλλιά κουβάρια

Έχω σγουρά μαλλιά.Πάρα πολύ σγουρά μαλλιά.Αυτά τα μαλλιά,με τα οποία πρόσφατα συμφιλιώθηκα,έχουν γίνει αφορμή για πολλές ώρες δυστυχίας και κλάματος στα 39 χρόνια που ζώ πάνω σ'αυτόν τον πλανήτη,όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΙΣΙΑ ΜΑΛΛΙΑ!!!!!
Όταν ήμουν μικρή,ονειρευόμουν ότι έχω μια από κείνες τις τέλεις κοτσίδες που πάνε πέρα δώθε,όταν τα κορίτσια περπατάνε στο δρόμο(δεν ξέρω αν το γνωρίζετε,αλλά τα σγουρά μαλλιά δεν κινούνται κι αν κινηθούν προς τα κάπου,πάνε όλα μαζί,σαν να βγήκαν από φόρμα του κέικ-βλέπε το σόι του γαμπρού στον πρίγκηπα ζαμούντα).Πραγματοποιούσα την φαντασίωση ως εξής:Βγάζοντας τη μπλούζα μου,την άφηνα εκεί που φρακάρει, πριν βγει εντελώς απ'το κεφάλι,σαν κορδέλα μαλλιών (δεν ξέρω αν καταλάβατε τι εννοώ).'Ενιωθα αυτό το βάρος που φανταζόμουν ότι νιώθετε όλες εσείς που έχετε ίσια μαλλάκια(γιατί τα σγουρά μαλλιά δεν έχουν βάρος,υπάρχουν μόνο  σαν σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας)και ήμουν ευτυχισμένη....
Όταν μπήκα στη εφηβεία η καταστάση χειροτέρεψε.Γκρίνιαζα ασταμάτητα και θεωρούσα υπεύθυνο το μπαμπά μου γι'αυτή τη δυστυχία(από κει τα κληρονόμησα).Εκείνος από τη μεριά του πίστευε ότι μου είχε κάνει το πιο υπέροχο δώρο αφού διανύαμε την εποχή της περμανάντ(τέλος των eighty's βλέπετε).Τα μαλλιά μου όμως από μόνα τους πήραν την εκδίκηση τους.Ένα πρωί πήγαμε μαζί στο αστυνομικό τμήμα να βγάλω ταυτότητα.Η υπάλληλος εκεί,σημείωνε τα στοιχεία μου κι όταν έφτασε στα εξωτερικά χαρακτηριστικά,πετάγεται ο μπαμπάς μου και της λέει:"Είδατε τι ωραία μαλλιά έχει η Έλενα;Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά δεν της αρέσουν κιόλας που άλλες πληρώνουν....!!!!".Κι έρχεται η απάντηση καταπέλτης:"Ναι ναι κι αφού εσείς δεν έχετε μαλλιά,έχει η κόρη σας και για τους δυο σας!".Πάγωσε το ακροατήριο(πληγώθηκε ο μπαμπάς μου) ενώ εγώ ως αναίσθητη έφηβη το καταφχαριστήθηκα.Δεν ξαναέγινε άλλη κουβέντα-μονόλογος από τη μεριά του,για το σπουδαίο προσόν που θα με έβγαζε από έξοδα στο μέλλον!
Πάνω κάτω έτσι πέρασαν τα χρόνια.Μέχρι που ανακάλυψα τις πλάκες ισιώματος.Βεβαια είχα ήδη ζήσει 35 έτη με την αφάνα στο κεφάλι.Παρ'ολα αυτά κάθε φορά που τα ισιώνω νιώθω σαν φυσιολογικός άνθρωπος,κοιτιέμαι συνεχώς στον καθρέφτη(χμ... δεν ξέρω αν το κάνουν αυτό οι φυσιολογικοί άνθρωποι) και βγάζω φωτογραφίες τον εαυτό μου με κάθε ευκαιρία.Γιατί κάθε φορά νιώθω σαν έχω καινούργια μαλλιά!Κι έτσι προέκυψε και το παρακάτω layout με χθεσινή φωτογραφία.Η αλήθεια είναι ότι βγήκα πολύ καλύτερη απ'ότι είμαι στ'αλήθεια αλλά αυτή είναι και n μαγεία της τεχνολογίας!

                                       Για το green frog studio λοιπόν



Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη.Άλλα δε γίνεται να έχω πάντα την αίσθηση της απόλυτης ικανοποίησης,οπότε θα αρκεστώ στο τελικό αποτέλεσμα.

Ανατριχιαστική λεπτομέρεια:Μου πήρε,χωρίς υπερβολή,πέντε ώρες να το τελειώσω.Πόνεσε η πλάτη μου,τα νεύρα μου κορδόνια......
Μη σας κρατάω άλλο.Πολλά φιλιά.Ματς.

19 comments:

  1. εγώ απο την άλλη μεριά που έχω πρόκα μαλλί και δεν το αντέχω καθόλου???? Μήπως να αλλάξουμε???? χαχαχα Για άλλη μια φορά η σύνθεσή σου είναι υπέροχη!!!

    ReplyDelete
  2. Έλενα μου έχουμε το ίδιο πρόβλημα!...όταν δε τα ισιώνω κρατάνε 1 μέρα το πολύ!άστα...
    Η σύνθεση σου είναι απίστευτη, για αλλη μια φορά!...μου αρέσει τρελά το στύλ σου!

    ReplyDelete
  3. έχουμε το ίδιο πρόβλημα Έλενα...όταν δε τα ισιώνω κρατάνε μία μέρα μόνο!!...άστα...
    η σύνθεση σου πάντως είναι τέλεια, για άλλη μια φορά!...τρελαίνομαι για το στύλ σου!

    ReplyDelete
  4. you are a nutcase and I think I love you LOL LOL LOL.....
    You made me laugh because i am of the eighties perm generation and I went to the strangest lengths to PERm my horrible straight witchy wispy hair!!! LOL so much so I let a friend of mine who had just started hairdressing and guess what she burnt my hair and then it took two straightening perms to fix the mess she made (my mother had to do it you see my mother is a hairdresser but she would not perm my hair!!!).....disaster is all I can say so to compensate I started colouring my hair all colours you name it...blue then purple then black to blonde i think my mother got grey hair from seeing my constant hair colour changes!! LOL LOL.....
    your layout is you and I love it!!!!!!!
    you are lucky as you have a lot of hair regardless of of its curly or straight......'
    hugz
    irini

    ReplyDelete
  5. Με έκανες και γέλασα Έλενα!Και επειδή τα σγουρά μαλλιά μου αρέσουν πάρα πολύ, πολύ ευχαρίστως να σου δώσω τα ολόισια δικά μου!Και όπως έχεις άδικο για τα μαλλιά έτσι έχεις και για την σύνθεση σου!Είναι υπέροχη!Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  6. Αααααααχ,επιτελους ενας ανθρωπος που με καταλαβαινει!Συμφιλιωθηκα(οχι τελειως ακομα!) με το σγουρο μου μαλλι,οταν εμεινα εγγυος!Κατα την διαρκεια της εγγυμοσυνης,δεν πεφτουν τα μαλλια και γινονται πολυ λαμπερα και δυνατα!Οποτε ηταν πολύ ομορφα εκεινη την περιοδο!
    Δεν μπορω να τα ισιωσω μονη μου με τιποτα.Πριν απο κατι χρονια ειχα παει κομμωτηριο και για να μου ισιωσουν τα μαλλια,ειχα μια κομμωτρια αριστερα και μια απο δεξια!Χαμος γινοταν!Ο μεσος ορος χρονου ισιωματος στο κομμτηριο ηταν 50 λεπτα!!!
    Τα ιδια μου ελεγε και η μανα μου...''Αλλες πληρωνουν για να τα κανουν σγουρα και εσυ θελεις να τα ισιωσεις?''.
    Πολυ ομορφη συνθεση!;)

    ΥΓ.Να εκτιμας αυτα που εχεις για να μην την πατησεις οπως ο πατερας σου!;)

    ReplyDelete
  7. Έχω ίσιο μαλλί πρόκα....καταραμένα ιαπωνικά γονίδια!!!! Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου να ζηλεύει τις πανέμορφες μπούκλες...Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν 7 χρονών παρανυφάκι μου έβαλαν ρόλευ και για ολόκληρη μισή ώρα είχα μπουκλάκια ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος!!! Μετά όμως έπεσαν και η κομμώτρια αναγκαστικά μου τα έπιασε σε ένα ελεινό κότσο! Το μαλλί μου δεν είναι απλά ίσιο είναι ένα ίσιο μαλλί που αρνείται πεισματικά να γίνει σγουρό για πάνω απο 1 ώρα. Έβλεπα τις διαφημίσεις με τις μπούκλες να ανεμίζουν και έσκαγα απο την ζήλεια μου...Πλεόν το έχω πάρει απόφαση πως πρόκα ήταν πρόκα θα παραμείνει...άσε που με την εποχική τριχόπτωση πρώτη μου έγνοια πιά είναι να πεθάνω με μαλλία και ας είναι ίσια χαχα. Ηθικό δίδαγμα εμείς οι γυναίκες θέλουμε ότι δεν έχουμε ;)

    Η σύνθεση είναι εξαιρετική για ακόμα μια φορά!!!!Μ αρέσουν πολύ οι πράσινες λεπτομέρειες!!!!

    ReplyDelete
  8. Εγώ ένα θα σου πω. Βρες ένα καλό κομμωτή! Μόνο έτσι θα ευχαριστηθείς τις μπούκλες σου. Με ένα καλό κούρεμα οι μπούκλες είναι ότι πιο ωραίο. Και εγώ σγουρομάλλα είμαι και ξέρω, μη βλέπεις τώρα που έχω πέντε πόντους μαλλί!

    ReplyDelete
  9. Καλησπέρα! Κατα'αρχήν να πω πως εμένα και ένα σκέτο χαρτί να μου δείξεις απο σένα με ένα μονο μπανεράκι πάνω θα μου αρέσει :) Θεωρώ ευφυέστατη την δημιουργία σου καθώς το μάτι μου διέκρινε την αντικριστή τοποθέτηση διακοσμητικών ιδίων χρωμάτων τα οποία πετυχαίνουν να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα εντός της σύνθεσης και να μην χάνεται εκτός αυτής. (σ'έστειλα? χαχαχαχα) Είσαι σούπερ στην φωτογραφία, την επόμενη φορά να μας γελάσεις λίγο ναι? Φιλιά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ρε Μαρία!!!Μου πεσε το σαγόνι όμως....
      Δεν γελώ,είμαι σοβαρό άτομο.....

      Delete
  10. Α, δηλαδή, δεν τα έκανα μόνο εγώ αυτά: έφαγα όλη μου την εφηβεία, καθήμενη μπρος στον καθρέφτη, τραβώντας τα μαλλιά μου, κλαίγοντας και φωνάζοντας(όλα αυτά ταυτόχρονα) "πώς μ' έκανες έτσιιιιι;;;;!!!!!", στη μαμά μου (η σγουρομαλλούσα της υπόθεσης). Συμφιλιώθηκα με τα μαλλιά μου, όταν ξεκίνησα να κουρεύομαι σε κομμώτρια που έκανε υπέροχο κούρεμα (το κούρεμα στα σγουρά είναι πιο δύσκολο να πετύχει και να βολέψει, από ό,τι στα ίσια, παρά την κοινή πεποίθηση), και αυτό ήταν στα 27 μου. Πολύς καιρός. Βέβαια, όταν τα ισιώνω, ακόμα παθαίνω αυτό ακριβώς που παθαίνεις κι εσύ: κοιτάζομαι συνέχεια στον καθρέφτη (χμ...), τα χαϊδεύω, και ναι, ω, ναι, τα χτενίζω (άγνωστη λέξη για τις σγουρομάλλες)! Η δική μου ταυτότητα (14 ετών στη φωτογραφία) έχει μία φωτογραφία όλο μαυρίλα (το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της φωτογραφίας είναι το μαλλί μου)!
    Και, φυσικά, το αιώνιο θέμα: οι σγουρομάλλες λένε τα θέλω μεταξένια, και οι ισιομαλλούσες λένε θέλω όγκο. Μετά από όλα αυτά, τί να πεις; Τρίχες, χρυσό μου!
    Υ.Γ.: Η σύνθεσή σου είναι πολύ όμορφη, το κόκκινο με το πράσινο είναι βασικός, αγαπημένος συνδυασμός, και εσύ είσαι μία κούκλα, παρ' ότι μελαγχολική!

    ReplyDelete
  11. Αχχχ, Ελενα, να'ξερες πόσες φορές λαχτάρησα εγώ να σγουρα έστω σπαστά μαλλιά ... περμαναντ και πάλι περμαναντ ... χα, χα! :) :) :) Τέλεια η σύνθεση!!!

    ReplyDelete
  12. Είμαι σίγουρη ότι έχεις ακούσει την παροιμία "στην απέναντι αυλή το γρασίδι είναι πιο πράσινο"... (μεταφραση εκ του αγγλικου), η οποία ισχύει για όλους! (εντάξει, ας πούμε για το 90%) Πάντως ευτυχως, υπάρχει η τεχνολογία να διορθώνει τις ελλείψεις!!! Μια χαρά δεν είναι οι πλάκες ισιώματος;;

    Πολύ ωραία η σύνθεση σου, νομίζω ότι είναι πιο γεμάτη από αυτές που εχεις κάνει μεχρι τώρα (το patterned paper καλύπτει περισσότερη επιφάνεια, ίσως αυτό να μη σου αρέσει)... όπως και να έχει είναι πολύ καλή, είμαι σίγουρη ότι η Celine θα τη λατρέψει!

    ReplyDelete
  13. Oh, wow! Your work is amazing! I just discovered your blog thanks to Katja's award, and I am loving your style! Sooo inspiring!

    Just joined your site. I am looking forward to following your blog!

    ReplyDelete
  14. Arrived her through Alex' blog and really LOVE what I see!! Your style is so inspiring! Going to browse a bit more and will become a follower!!

    ReplyDelete
  15. Ρε κορίτσια πιστεύω ότι καμία μας δεν είναι ευχαριστημένη με τα μαλλιά της… και τα δικά μου είναι σπαστά και φουντώνουν και φριζάρουν και και και…. Γελασα με το κείμενο σου καιι τα σχόλια…και τωρα όσον αφορά τη σύνθεση….είναι πάρα πολύ ωραία… είναι λιτή αλλα τόσο εντυπωσιακή!! Μ αρεσει πάρα πολύ να βλέπω συνθέσεις σου…. Θεά είσαι, αυτό είσαι!!! χαχαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε καταλαβαίνω μια και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα, ιδίως με τον όγκο, ντρέπομαι να βλέπω παλιές φωτογραφιες που αν πέσουν στα χέρια του άντρα μου είναι ευκαιρία για πείραγμα! Τελευταία όμως έχω συμφιλιωθεί με τα μαλλιά μου και όσες φορές τα ισιώνω (δεν είναι πολλές γιατί βαριέμαι) μου φαίνομαι ξένη και δε μου αρέσουν.
      Για τη σύνθεσή σου θα συμφωνήσω με τη Μελένια πιο πάνω. Είναι λίγιο πιο φορτωμένη από ό,τι μας έχεις συνηθίσει αλλά και πάλι είναι υπέροχη!

      Delete
  16. Πλάκα μου κάνετε τώρα... Πού να είχατε αδύναμη τρίχα δηλαδή, να τα ισιώνεις - σε μισή ώρα είναι σαν ηλεκτρισμένες ποντικοουρές, να τα σγουρένεις... σε μισή ώρα είναι σαν ηλεκτρισμένες ποντικοουρές και πάλι! Ας είχα είτε σγουρά είτε ίσια μαλλιά (και είμαι σίγουρη ότι πάλι θα γκρίνιαζα, χαχαχα)

    Μπορεί να είναι πιο γεμάτη από τις άλλες σου συνθέσεις, αλλά και πάλι μου αρέσει!!!

    ReplyDelete
  17. Πάντα με κάνεις και γελάω με τις αναρτήσεις σου! Τα λες τόσο ωραια και ευχαριστα! Έλενα είναι φανταστική η σύνθεση! Λατρεύω τα σημαιάκια σου! Μέσα στο φακελάκι κρύβεται τίποτις?
    Α!αν θες να παιξεις παιχνιδακι, σε περιμενουν 11 ερωτησεις στο μπλογκ μου♥

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

friends

Search This Blog