12.2.12

Νυχτερινές απορίες

Eδώ και μήνες λιγουρευόμουν αυτό το ταμπόν,χρώματος κοραλί ή αλλιώς του σολωμού( να σας ανοίξω και την όρεξη).To αγόρασα τελικώς.Κι ενώ το περίμενα πως και πως (Μαρία,σαν τα χαρτιά της crate),όταν το δοκίμασα........τζίφος.Κι εδώ θέλω τη βοήθεια σας.Περιγράφω:Νερουλό να το πω.....ότι αφήνει κενά να το πω....."μπλιούρα" ήτοι μουσκεμα(ορολογία περιοχής) το μαξιλαράκι να το πω.Είμαι όμως πεπεισμένη ότι κάτι δεν κάνω καλά ή κάποια χρήσιμη πληροφορία μου διαφευγει.Μήπως συμβαίνει με τα ανοιχτόχρωμα ταμπόν αυτό;Ε;Διαφωτίστε με σας παρακαλώ,αν έχετε κάποια πληροφορία.
Επίσης,σας εχει τύχει ποτέ να μην κολλάνε οι σφραγίδες στο ακρυλικό μπλοκ;Κι αν ναι,γιατί παρακαλώ;
Άλλη απορία δεν έχω.Έχω όμως φτιάξει ένα βίντεο για το εξής θέμα:Διόρθωση προοπτικής της φωτογραφίας του layout(ή και οποιασδήποτε άλλης φωτογραφίας-κάνει θαύματα σε πορτραιτα ας πούμε).Το θέμα της προοπτικής το είχα αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση.Αυτό που δεν είχα αναφέρει είναι ότι διορθώνεται.Χα!Η ενέργεια υπάρχει και στο photoshop.Αν υπάρχει καμιά απορία,μου λέτε.



Εnjoy!!!
Καλό βράδυ....(μάλλον μόνο εγώ είμαι ξύπνια τέτοια ώρα).Φιλιάααα!
Φυσικά και σας ευχαριστώ όλες πολύ πολύ πολύ για τα υπέροχα σχόλιά σας στην προηγούμενη ανάρτηση.

9 comments:

  1. Για το μελάνι δεν ξέρω, αλλά η σφραγίδα σου θέλει πλύσιμο. Έχει γεμίσει embossing powder η πίσω πλευρά ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων.

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα νυχτοπούλι!

    Το συγκεκριμένο μελάνι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αν και έχω ακούσει ότι είναι καλό υποτίθεται. Δεν ξέρω αν είναι το χρώμα του μελανιού, προσωπικά τουλάχιστον δεν έχω δει ποτέ διαφορές μεταξύ διαφορετικών χρωμάτων της ίδιας σειράς.

    Για τα κενά, αν χρησιμοποιείς ακρυλικές σφραγίδες, κάντες λίγο με μία μαλακή γόμα, ξέρεις, αυτές τις άσπρες, πριν βάλεις το μελάνι. Έτσι το μελάνι "κάθεται" πιο καλά στην σφραγίδα. (Το κάνω με τα distress inks). Επίσης καμιά φορά βάζω και ένα mouse pad από κάτω όταν η σφραγίδα είναι "συμπαγής".

    Όπως λέει και η Μυρτώ, το μόνο που θέλει η σφραγίδα είναι νερό και σαπούνι και θα κολλάει και πάλι στην ακρυλική βάση. Μου έχει τύχει με σφραγίδες που αφήνω εκτός συσκευασίας και γεμίζουν με σκόνη.

    Το βιντεάκι σούπερ. Κάνει θαύματα αυτό το photoshop...

    ReplyDelete
  3. Έλενα ούτε εγώ έχω χρησιμοποιήσει αυτη τη μάρκα. Τί αποτέλεσμα θέλεις? Αν θέλεις απόλυτη λεπτομέρεια θα σου προτείνω τα αγαπημένα μου versafine της versamark επειδή ομως δεν έχουν πολλές αποχρώσεις, σου προτείνω τα memento. Για λιγότερο σκληρό αποτέλεσμα χρησιμοποιώ τα Hero hues πχ το καφέ είναι είναι ανάμεσα σε memento και distress ink.
    Για τις σφραγίδες, συμφωνώ με τις κοπέλες, απλά εγω έχω και καθαριστικό για τις σφραγίδες γιατι οσο κ αν καθάριζα με μωρομάντηλα, μετά διαπίστωσα πως έμενε επάνω χρώμα. Ας κάνουμε ενα δωράκι στις σφραγιδούλες μας που τόσα ξοδεύουμε για να τις αποκτήσουμε :)
    Φιλιά και εύχομαι να βοήθησα!

    ReplyDelete
  4. Θα συμφωνήσω και εγώ με την Μαρία, memento και πάλι memento!
    Ευχαριστούμε για το βίντεο!

    ReplyDelete
  5. Σας ευχαριστώ ρε παιδιά.θα δοκιμάσω και τη γόμα,αφου τις πλύνω.

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστούμε για το βιντεάκι, δεν είχα ιδέα ότι διορθώνεται.(όπως και για πολλά άλλα, χαχαχα)

    ReplyDelete
  7. Το συγκεκριμενο μελανι δεν ειναι και απο τα καλυτερα μου!Το εχω και γω σε δυο αποχρωσεις και το χρησιμοποιω σπανια,γιατι δεν εχει καλή αποτυπωση.Οπως το λες και συ γινεται!Θα δοκιμασω αυτο που εγραψε η Νατασα ομως για να δω διαφορα.Για καθαρη αποτυπωση χρησιμοποιω memento και stazon που ειναι αδιαβροχο.

    ReplyDelete
  8. Τί ωραίο μπλογκ είναι αυτό! Πολλά μπράβο σε αυτόν που το σχεδίασε (εσύ;)!
    Τώρα, για το scrapbooking δεν ξέρω πολλά (κοινώς είμαι λίγο scrapας), αλλά πολύ μου άρεσε το βιντεάκι σου. Προσωπικά δε χρησιμοποιώ το lightroom, αν και έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά το photoshop. Χρήσιμη υπενθύμιση αυτή, για την προοπτική. Ενώ την ξέρω τη λειτουργία στο PS, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για να διορθώσω την προοπτική (mental note).
    Πολύ χάρηκα που σε βρήκα. Θα τα λέμε.

    ReplyDelete
  9. ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ!!!!!!!Τόσα χρόνια χρησιμοποιώ photoshop και δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να γίνεται αυτό...Μου έλυσες τα χέρια!!Όσο για το μελάνι δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και εγώ.Χρησιμοποιώ μόνο distress inks,memento και Hero Arts.Εσύ από ότι κατάλαβα θέλεις απαλά pastel.Γιατί δεν δοκιμάζεις τα καινούρια της Hero Arts?Η Crate Έλενα μου δεν θα μας απογοητεύσει ποτέ!!Φιλιά πολλά!Και πάλι ευχαριστούμε!

    ReplyDelete

Thank you for your comment :)

friends

Search This Blog